Wykonanie
Dzisiejszy pomysł na obiad to dobra propozycja dla osób, które chcą połączyć tradycyjne roladki z
kurczaka z odrobiną bardziej nowoczesnych smaków.
Sery, które znajdują się w ich wnętrzu nadają temu daniu soczystości. Natomiast wyrazisty smak
suszonych pomidorów sprawia, że danie to nabiera oryginalności.Składniki:5 sznycli z
fileta z piersi kurczaka5 plasterków
sera żółtego typu
salami5 kawałków
sera camembert5 plasterków
wędliny -
piersi z kurczaka w
majeranku5
pomidorów suszonychsólpieprzmusztardaoliwa z oliwekPrzygotowanie:Sznycle z
kurczaka rozbijamy za pomocą tłuczka, uważając aby nie zrobić tego zbyt mocno i nie rozerwać
mięsa. Każdy płat oprószamy
solą i
pieprzem z każdej strony, a następnie smarujemy z jednej strony
musztardą. Na
musztardę kładziemy po plasterku
sera żółtego, kawałku
sera camembert,
wędliny i
pomidora suszonegoZwijamy roladki, zamykając je za pomocą wykałaczek - zwarcie, tak aby nic nie wypłynęło ze środka podczas pieczenia. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym
oliwą z oliwekNagrzewamy piekarnik na 160 stopnia z funkcją termoobiegu. Przed włożeniem roladek do piekarnika spryskujemy je
oliwą. Pieczemy około 40 minut.Smacznego! :)