Wykonanie
Szczerze mówiąc, nie znoszę zimy. Nie lubię marznąć ani nie lubię śniegu. W trudnych przypadkach przychodzi na pomoc jakiś grzaniec, grzany cydr, gorąca
czekolada z piankami lub
dyniowe latte. W okresie świątecznym dołączył do kolekcji eggnogg. To angielski, naprawdę bardzo ciekawy wynalazek. Aromatyczny, gorący, przepyszny. Idealny po szalonej wyprawie na sankach:) Jak już spadnie śnieg..
Składniki:2
kubki mlekapół kubka
śmietany kremówkiłyżeczka
cynamonu lub wg gustu
laska waniliipół łyżeczki świeżo startej
gałki muszkatołowej2
żółtkacukier wg gustu
rum lub bourbonWykonanie:W rondelku wymieszaj
mleko, kremówkę i dodaj
przyprawy. Ubij
żółtka z
cukrem na puszystą masę. Dodaj ją powoli do
mleka. Całość podgrzej i dodaj
rum wg gustu.Smacznego!