Wykonanie
Czasami po prostu chodzi na nami coś słodkiego. Wtedy takie ciacho z kubka jest po prostu idealne. Przygotowane na bazie
mąki razowej będzie nie tylko pyszne ale też zdrowe. Jeśli wolimy wersję bezglutenową możemy użyć
mąki migdałowej. Dodatek
jabłka sprawia, że jest wilgotne i bardzo smaczne.
SKŁADNIKI:(na jeden kubek)1
jajko1 łyżka
oleju kokosowego (opcjonalnie
słonecznikowego)2 łyżki
miodu¼ łyżeczki ekstraktu
waniliowegośrednie
jabłko3 łyżki
mąki razowej lub migdałowej½ łyżeczki
cynamonu¼
imbiruszczypta
kardamonuszczypta
gałki muszkatołowejszczypta
soliopcjonalnie: orzechy/migdały/pistacjePRZYGOTOWANIE:Wszystkie składniki z wyjątkiem
jabłka dokładnie mieszamy w kubku.
Jabłko myjemy, obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy do ciasta i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Opcjonalnie możemy dodać orzechów/migdałów czy
pistacji.Ciasto w kubku umieszczamy w mikrofalówce nastawionej na maksymalną moc. „Pieczemy” 2-2 , 5 minuty w zależności od tego jaką moc pobiera nasze urządzenie. Najlepiej sprawdzać co chwilkę żeby nie przegapić odpowiedniego momentu :)