SKŁADNIKI:CIASTO NA OKOŁO 10 SZTUK1 1/2 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ2 ŁYŻECZKI CUKRUSZCZYPTA SOLI3 JAJKA3 SZKLANKI MELKA2 ŁYŻECZKI EKSTRAKTU WANILIOWEGOSZCZYPTA CYNAMONU, IMBIRU, KARDAMONU I GAŁKI MUSZKATOŁOWEJ FIRMY " KAMIS "OLEJ RZEPAKOWY " RAPSO " DO SMAŻENIA.WYKONANIE:WSYPAĆ SUCHE SKŁADNIKI DO MISKI I WYMIESZAĆ.UBIĆ JAJKA, DODAĆ MLEKO I EKSTRAKT WANILIOWY.NASTĘPNIE POŁĄCZYĆ SUCHE I MOKRE SKŁADNIKI W JEDNĄ MASĘ BEZ GRUDEK.ROZGRZAĆ PATELNIĘ I PRZESMAROWAĆ OLEJEM " RAPSO ".WYLEWAĆ NIEWIELKĄ ILOŚĆ CIASTA I SMAŻYĆ CIENIUTKIE NALEŚNIKI.SMAROWAĆ DŻEMEM I PODAWAĆ Z OWOCAMI.PYSZNIE SMAKUJE RÓWNIEŻ Z JABŁKAMI SMAŻONYMI NA MAŚLE.