Wykonanie
Polędwiczki wieprzowe w
boczku są szybkie i niewymagające. :-) Kruche
mięso,
wędzony boczek,
ser i
miodowo-musztardowa marynata tworzą spójną, wzajemnie uzupełniającą się całość. Można przygotować je dzień wcześniej, przetrzymać w lodówce a przed obiadem tylko wrzucić do rozgrzanego piekarnika.
2
polędwiczki wieprzowe200g
boczku wędzonego w plastrach150g
żółtego sera3 łyżki ostrej
musztardy2 łyżeczki
miodu1 łyżeczka
papryki słodkiej1/2 łyżeczki
majerankusól,
pieprz1.
Polędwiczki oczyszczamy, kroimy na plastry o szerokości około 1 cm.2.
Miód,
musztardę i
przyprawy mieszamy ze sobą, w marynacie umieszczamy
polędwiczki, odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.3. Każdy kawałek
polędwiczki owijamy kawałkiem plasterka
żółtego sera i
wędzonym boczkiem.4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez około 30 minut.