ßßß
Cookit - przepis na Roladki z mintaja z szpiankowo-ryżowym nadzieniem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Roladki z mintaja z szpiankowo-ryżowym nadzieniem
Składniki
Mintaj
Przyprawa do ryb
Szpinak mrożony
Czosnek
Masło
Ryż
Marchew
Bulion
Mąka pszenna
Śmietana 18%
Koperek
Sól
Pieprz
Wykonanie
Bardzo zdrowe
rybne
roladki z
szpinakowo
-
ryżowym
nadzieniem z mini
marchewkami
. Całości smaku dodaje
śmietanowy
sos.
6 płatów
mintaja
Przyprawa do ryb
200 g
mrożonego szpinaku
2 ząbki
czosnku
1 łyżka
masła
0,5 łyżeczki
czosnku
granulowanego100 g
ryżu
100 g mini
marchewek
0,5 szklanki
bulionu
2 łyżeczki
mąki pszennej
2 łyżki
śmietany 18%
0,5 łyżeczki świeżego
koperku
Sól
Pieprz
Filety z
mintaja
rozmrażamy. Doprawiamy
przyprawą do ryb
z każdej strony. W garnku rozpuszczamy
masło
, dodajemy
szpinak
. Dusimy na wolnym ogniu. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę
czosnek
, doprawiamy
solą
i
pieprzem
.
W osobnym garnku gotujemy do miękkości
ryż
. W kolejnym mini
marchewki
.
Szpinak
mieszamy z ugotowanym
ryżem
. Na każdy płacie
ryby
układamy po całości
szpinak
z
ryżem
oraz na brzegu po kilka
marchewek
. Zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką.
Układamy je w wysmarowanym
masłem
naczyniem żaroodpornym. W garnku gotujemy
bulion
. Dolewamy
mąkę
rozmieszaną w odrobinie
wody
oraz
śmietanę
. Doprawiamy
solą
,
pieprzem
i świeżym
koperkiem
. Podlewamy nim
rybne
roladki. Pieczemy przez 35 minut w 180*C.
Źródło:
http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2015/11/roladki-z-mintaja-z-szpiankowo-ryzowym.html
Przepisy powiązane
Łosoś w Sosie Koperkowym
Łosoś w Sosie Koperkowym
Łosoś w Sosie Koperkowym
Łosoś w Sosie Koperkowym
Łosoś w Sosie Koperkowym
Składniki powiązane (0)