Rewelacyjny pomysł na obiad lub kolację. Dla wszystkich tych, którzy uwielbiają naleśniki nie tylko na słodko.Ciasto naleśnikowe:3/4 szklanki mąki pszennej2 jajka0,5 łyżeczki soliOk. 1 szklanka mlekaDodatkowo:400 g filetu z piersi kurczaka1 łyżeczka przyprawy do kurczaka150 g pieczarek1 cebula50 g serka topionego ze szczypiorkiemSól, PieprzSos czosnkowyOrzech (KLIK)1 szklanka startego żółtego seraSkładniki na ciasto naleśnikowe dokładnie mieszamy lub miksujemy. Rozgrzewamy patelnię i smażymy cienkie naleśniki. Mi wyszło 5-6 naleśników. Filet z kurczaka myjemy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę kroimy w kosteczkę lub piórka. Szklimy na rozgrzanej patelni. Dodajemy kurczaka i pokrojone w plasterki pieczarki. Wszystko podsmażamy do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony. Doprawiamy solą i pieprzem. Każdy naleśnik smarujemy sosem czosnkowym i nakładamy farsz. Zwijamy w rulon i kroimy na kilka mniejszych kawałków. Tak przygotowane ruloniki ustawiamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Wierzch posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku do momentu rozpuszczenia się sera.