Wykonanie
            

Składniki75 dag 
kiszonej kapusty3/4 szklanki łuskanego 
grochu Kupiec6 łyżek 
masła lub 
oleju1 drobno posiekana 
cebulaświeżo zmielony 
pieprz KotanyiWykonanie
Groch zalać wrzącą 
woda i odstawić na godzinę. Następnie uzupełnić 
wodą, aby przykryła 
groch. i gotować na małym ogniu aż będzie miękki. Przetrzeć przez sito. 
Kapustkę posiekać nożem, zalać dwoma szklankami wrzącej 
wody,gotować na małym ogniu do miękkości. Gorącą 
kapustę wymieszać z przetartym 
grochem. 
Cebulę przesmażyć na rozgrzanym 
oleju aż będzie szklista,wlać z tłuszczem do 
kapusty. Przyprawić do smaku 
solą,
pieprzem, zagotować odstawić w chłodne miejsce do następnego dnia. Przed podaniem zagotować na niedużym ogniu, często mieszając. DoprawićPrześlij komentarz