Wykonanie
Z
musztardą i
ketchupem Roleski.
W kuchni węgierskiej jak wiadomo panuje
papryka związku tym dziś pierwsze skrzypce gra
papryka wtóruje jej
kurczak a ton nadaje Roleski. :)Kuchnia węgierska to przeważnie dania jednogarnkowe w związku z tym łatwe w przyrządzeniu.A jak można przygotować ten koncert zobaczcie oglądając filmSkładniki
Pierś z kurczakaPapryka kolorowa
CukiniaPomidor żółty
ziemniakicebulaczosnekvegeta węgierska
przyprawy do smaku (
papryka czerwona słodka, ostra,
ziele angielskie ,
pieprz,
sól,
listek laurowy )
przyprawa do grillaoraz
Musztarda Roleski
Ketchup RoleskiWykonanie
Pierś z kurczaka marnujemy w
przyprawie do grilla następnie zostawiamy na noc w lodówce.
Pierś z kurczaka smarujemy
musztardą następnie układamy pokrojoną w paseczki
paprykę i zwijamy w roladkę.Na patelni rozgrzać łyżkę
oleju smażyć roladki z obu stron, Zabezpieczyć przed wystygnięciem.Przygotowanie sosu
Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę następnie smażymy na
oleju dodajemy
cebulę,
czosnek i
przyprawy do smaku według uznania ja dodałam
vegetę,
listek laurowy,
paprykę .Pod koniec wkładamy roladki wcześniej usmażone. i dusimy na średnim ogniu przez 5 minut. Wyjmujemy roladki odkładamy 4 łyżki warzyw resztę miksujemy na gładki sos dodajemy do smaku
ketchup Roleski i odłożone wcześniej warzywa .Przygotowanie grillowanych warzyw
Cukinie pomidora żółtego kroimy w plastry następnie grillujemy.
Ziemniaki obieramy i kroimy w ósemki grillujemy do miękkości.Na talerzu układamy roladkę drobiową polewamy sosem
paprykowym obok układamy piramidkę z warzyw grillowanych ozdabiamy
ketchupem Roleskim.Smacznego :)Konkurs „Podróże Pani R.” znajdziecie na Facebooku na profilu Roleski: http://www.facebook.com/Roleski Udział w nim może wziąć każdy, wystarczy
mieć pomysł!