Wykonanie
Przekładając książki kucharskie znalazłam kartę z przepisem na blog
czekoladowy który jest w mojej rodzinie od wielu lat. Nie mogło być inaczej jak zrobić je szybko. który równie szybko znikał z talerzy. Od
trzech tygodni robię go co weekend i znika w szybkim tempie :)1 kostka
masła5szklg
mleka w proszku1/2 szklanki
wody1,5 szklanki
cukru5 łyżek
kakao6 paczek
herbatników (zwykłych
orzechy włoskierodzynki Do rondla wlewamy
wodę,dodajemy
masło wsypujemy i
cukier.
Kakao mieszkamy z odrobiną
wody wlewamy do rondla.Całość mieszamy na małym ogniu aż wszystkie składniki się dokładnie połączą.
Herbatniki kruszymy wkładamy do miski, jak lubimy dodajemy
orzechy i
rodzynki,
mleko w proszku całość mieszamy aż powstanie jednolita masa. W tym miejscu przydarzą się męskie dłonie :)Lekko przestudzoną masę
kakaową wlewamy do miski i szybko mieszamy drewnianą łyżką. Formę keksową o długości ok. 30 cm. wyłóż papierem do pieczenia. masę przekładamy do formy ugniatamy drewnianym tłuczkiem i wstawiamy na noc do lodówkiPrzełóż do formy połowę masy, powtykaj w nią kawałki
herbatników. Przykryj resztą masy i