ßßß Cookit - przepis na Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

nazwa

Wykonanie

Na jesienną chandrę i na poprawę humoru idealny deser. Nie zjesz go dużo ( chociaż mój Karol potrafi ), jest słodkie, ciężkie ale jakże pyszne. Polecam.
Składniki:
400 g mleka w proszku
( pełnotłustego )
1 szklanka cukru ( może być mniej )
250 g masła
0,5 szklanki wody
3-4 łyżki kakao
herbatniki ( 2 opakowania )
bakalie: rodzynki, orzechy, żurawina suszona, kandyzowany ananas ( mogą być też inne wszystko zależy od was )
Przygotowanie:
W małym garnku rozpuścić masło, dodać cukier, wodę i kakao. Wszystko razem wymieszać do momentu rozpuszczenia i ostudzić. Do dużego garnka wsypać mleko w proszku, pokruszone herbatniki i bakalie ( u mnie suszona żurawina i kandyzowany ananas ). Do suchych składników wlać mokre i wszystko razem dokładnie wymieszać. Włożyć do keksówki wyłożonej folią aluminiową i schłodzić w lodówce. Smacznego
Źródło:http://zeszyt-pelen-przepisow.pl/blok-czekoladowy/9223372036854775807