Wykonanie
Składniki:200g
mleka w proszku, pełnego,125g
masła,2 łyżki
kakao ( 20g),120g
cukru ( 1/2 szklanki),60ml
wody,ok.15
herbatników,mała miseczka mini marshmallows ( 2-3 garście) - małe pianki.Przygotowanie:
Masło rozpuścić w garnuszku, dodać do niego
cukier,
wodę i
kakao. Mieszać aż do rozpuszczenia wszystkich składników, ale nie zagotowywać. Pozostawić do przestygnięcia ( może być lekko ciepła).
Herbatniki połamać na mniejsze kawałki i wsypać do miski razem z
mlekiem w proszku i małymi piankami. Wylać na składniki masę
kakaowo maślaną i dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy silikonowej i rozprowadzić równomiernie. Rozprowadzając lekko naciskaj by masa się lepiej połączyła. Pozostawić do schłodzenia. Po schłodzeniu blok
czekoladowy gotowy jest do zjedzenia.
Smacznego!!!