ßßß Cookit - przepis na Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

nazwa

Wykonanie

Składniki:
200g mleka w proszku, pełnego,
125g masła,
2 łyżki kakao ( 20g),
120g cukru ( 1/2 szklanki),
60ml wody,
ok.15 herbatników,
mała miseczka mini marshmallows ( 2-3 garście) - małe pianki.
Przygotowanie:
Masło rozpuścić w garnuszku, dodać do niego cukier, wodę i kakao. Mieszać aż do rozpuszczenia wszystkich składników, ale nie zagotowywać. Pozostawić do przestygnięcia ( może być lekko ciepła). Herbatniki połamać na mniejsze kawałki i wsypać do miski razem z mlekiem w proszku i małymi piankami. Wylać na składniki masę kakaowo maślaną i dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy silikonowej i rozprowadzić równomiernie. Rozprowadzając lekko naciskaj by masa się lepiej połączyła. Pozostawić do schłodzenia. Po schłodzeniu blok czekoladowy gotowy jest do zjedzenia.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2015/01/blok-czekoladowy.html