Wykonanie
Na jesienną chandrę i na poprawę humoru idealny deser. Nie zjesz go dużo ( chociaż mój Karol potrafi ), jest słodkie, ciężkie ale jakże pyszne. Polecam.Składniki:400 g
mleka w proszku( pełnotłustego )1 szklanka
cukru ( może być mniej )250 g
masła0,5 szklanki
wody3-4 łyżki
kakaoherbatniki ( 2 opakowania )
bakalie:
rodzynki,
orzechy,
żurawina suszona, kandyzowany
ananas ( mogą być też inne wszystko zależy od was )Przygotowanie:W małym garnku rozpuścić
masło, dodać
cukier,
wodę i
kakao. Wszystko razem wymieszać do momentu rozpuszczenia i ostudzić. Do dużego garnka wsypać
mleko w proszku, pokruszone
herbatniki i
bakalie ( u mnie
suszona żurawina i kandyzowany
ananas ). Do suchych składników wlać mokre i wszystko razem dokładnie wymieszać. Włożyć do keksówki wyłożonej folią aluminiową i schłodzić w lodówce. Smacznego