Wykonanie
Bardzo prosty, bardzo szybki, bardzo soczysty i jeszcze jedno bardzo.. pyszny :) Tak bardzo, że mój Brat-niejadek siedział nade mną i próbował mi wyrwać każdy kęs zanim zdążyłam włożyć widelec do ust! I to będąc zaraz po swoim własnym ulubionym obiedzie. Pomysł znalazłam u Wiosenki i jestem Jej za niego bardzo wdzięczna. To kolejny dowód na to, że poste dania są najlepsze :) Z racji, że nie
mogę jeść
makaronu, zastąpiłam go
sałatką. W czasie, gdy zajęłam się
kurczakiem, przegryzała mi się Panzanella :) super połączenie, choć dania pochodzą z 2 bardzo różniących się kontynentów.
(Dukan, faza II P)składniki na 2 porcje:- podwójna
pierś z kurczaka- 2 łyżki
sosu sojowego- 1 ząbek
czosnku- 1/2 łyżeczki
soli- 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego
pieprzu- 1 łyżeczka słodziku
Mięso oczyścić, przekroić na pół. Zmieszać wszystkie składniki sosu i włożyć do niego
mięso. Odstawić na 3h (u mnie wystarczyło 0,5h). Smażyć z każdej strony na patelni grillowej pod przykryciem, bez tłuszczu, na średnim ogniu. W trakcie smażenia polewać sosem.