Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Uszka z
mięsem podane w ...Wigilijna gwiazda z
makiem »Nie wiem jak u was będzie ale w tym roku postanowiłam , że w moim barszczyku czerwonym wylądują uszka z
grzybkami mianowicie koźlaki suszone. Pyszny aromatyczny farsz :) Już się uśmiecham mniam :)Składniki na ciasto:300 g
mąki pszennej typ 500 Kłos- Pol200 ml gorącej
wodysól 1 łyżeczkaDodatkowo:koźlaki suszone 100 g
pieprz biały mielony pół łyżeczki
sól morska do smaku
por 200 g ( bardzo drobno posiekana i zeszklona na
olejuWykonanie ciasta na pierogi :Do misy wsypujemy przesianą
mąkę z łyżeczka
soli. Zalewamy gorącą
wodą, wyrabiamy ciasto, wałkujemy, wycinamy kółka.Farsz:Koźlaki wkładamy do
wody do małego garnka i gotujemy koło 15 minut. Przecedzamy, jeszcze raz płuczemy w gorącej wodzie.Drobno kroimy, doprawiamy
sola i
pieprzem.
Por kroimy drobniutko szklimy na
oleju przez koło 10 minut i dodajemy do
grzybów. Przygotowany farsz nakładamy łyżeczką na przygotowane ciasto . Zlepiamy boki jak na pierożka i do środka sklejamy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie 2-3 minuty do miękkości . Podajemy z barszczem czerwonym.
piątek, 11 grudnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter