Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Keks WigilijnyKrokiety z
kapustą i ... »Ten pyszny sernik zawita u nas na
stole Wigilijnym. Wygląda rewelacyjnie i smakuje wybornie.Składniki na ciasto kruche:
mąka pszenna 1 szklanka Kłos-Pol
margaryna 150 g4
żółtkacukier 100 g
proszek do pieczenia pól łyżeczkiSkładniki na górę:
ser z wiaderka 1 kg6
żółtek6
białekbudyń waniliowy 3 x 40 g
mleko 1 szklanka
olej pół szklanki
cukier 1 szklankaDodatkowo:
czekolada mleczna 200 g
mleko 3 łyżkiWykonanie ciasta kruchego:Do misy wsypujemy przesianą
mąkę w raz z
proszkiem do pieczenia. Dodajemy pokrojoną
margarynę i wsypujemy
cukier. Zagniatamy ciasto, formę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy ciasto kruche na dno formy. nakłuwamy widelcem.Wykonanie góry:Do misy wbijamy
żółtka z
cukrem 100 g i miksujemy do momentu podwojenia masy.Dodajemy
ser,
olej, budynie,
mleko. Ubijamy
białko na sztywno z
cukrem i dodajemy do masy serowej, mieszamy. Wykładamy na ciasto masę . Wstawiamy do pieca i pieczemy w 170 stopniach kolo 90 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy rozpuszczoną
czekoladą i posypujemy wiórkami kokosowymi.Polewa:Do rondelka wlewamy
mleko, wkładamy
czekoladę i rozpuszczamy.Ps......BLASZKA STANDARDOWA TAKA JAKĄ MACIE W DOMU PROSTOKĄTNA
poniedziałek, 21 grudnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter