Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
żeberka wieprzowe ZM Pekpol 1,5 kilogramów
ketchup 200 mililitrów
miód 40 mililitrów
czosnek 4 ząbki
musztarda 4 łyżek stołowych
imbir mielony 20 gramów
kolendra 10 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
kukurydza 4 sztuk
masło 1 łyżek deserowychWykonanie:Ze składników przygotować marynatę. Zamarynować
żeberka i włożyć do lodówki na całą noc. Następnego dnia upiec na grillu.
Mięso powinno z łatwością odchodzić od kości. Pod koniec pieczenia na ruszt wrzucić
kolby kukurydzy. Gdy będą miękkie, zdjąć z rusztu, posolić i posmarować
masłem.Smacznego!Autor: GastrosferaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: