ßßß Cookit - przepis na Filet z sandacza w sosie musztardowo-miodowym

Filet z sandacza w sosie musztardowo-miodowym

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z sandacza 4 porcje po ok. 150 gramów
olej 2 łyżek stołowych
wino białe półwytrawne 100 mililitrów
musztarda sarepska Tarsmak 2 łyżek stołowych
musztarda francuska 2 łyżek stołowych
miód wielokwiatowy 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Rybę doprawić do smaku solą i pieprzem i usmażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podlać winem i poddusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 5-6 minut.
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i podgrzać często mieszając.
Gotową rybę wyłożyć na talerze i polać gorącym sosem.
Autor: Panna Sfera
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/13063/Filet-z-sandacza-w-sosie-musztardowo-miodowym