ßßß Cookit - przepis na Kiełbasa z grilla

Kiełbasa z grilla

nazwa

Wykonanie

Wino czerwone argentyńskie Celebro pasuje do potraw z grilla..tak więc jest i kiełbaska z grilla...do marynaty wykorzystałam miód rzepakowy ..z Anielskich Przysmaków mniam...
Miód rzepakowy. Zbierany jest na terenach czystych i ekologicznych czyli kaszubach. Ma kolor jasno kremowy i jest bardzo gęsty. Działa pozytywnie na serce i naczynia wieńcowe, choroby nerek, układ moczowy, wątrobę i drogi żółciowe oraz stany zapalne dróg oddechowych. Można go dodawać do ciast. I nie tylko do ciast ..
kiełbasa
100 ml oleju
4 łyżki miodu rzepakowego
4 łyżki musztardy
1 łyżeczka przyprawy do grilla
Kiełbasę naciąć nożem w kratkę. Wszystkie składniki marynaty wymieszać , kiełbasę włożyć do marynaty i odstawić na 2 godziny do lodówki.Kiełbasę smażyć na średnio rozgrzanym grillu lub patelni grillowej.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2013/08/1440kiebasa-z-grilla.html