Wykonanie
Wino czerwone argentyńskie Celebro pasuje do potraw z grilla..tak więc jest i
kiełbaska z grilla...do marynaty wykorzystałam
miód rzepakowy ..z Anielskich Przysmaków mniam...
Miód rzepakowy. Zbierany jest na terenach czystych i ekologicznych czyli kaszubach. Ma kolor jasno kremowy i jest bardzo gęsty. Działa pozytywnie na
serce i naczynia wieńcowe, choroby nerek, układ moczowy, wątrobę i
drogi żółciowe oraz stany zapalne dróg oddechowych. Można go dodawać do ciast. I nie tylko do ciast ..
kiełbasa100 ml
oleju4 łyżki
miodu rzepakowego4 łyżki
musztardy1 łyżeczka
przyprawy do grillaKiełbasę naciąć nożem w kratkę. Wszystkie składniki marynaty wymieszać ,
kiełbasę włożyć do marynaty i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Kiełbasę smażyć na średnio rozgrzanym grillu lub patelni grillowej.