Wykonanie
Jakoś ostatnio jestem na fali
białej kiełbasy w wersji pieczonej. Nie
będę się już rozpisywać że nie lubiłam a teraz lubię. Podaję po prostu przepis.6 surowych białych kiełbasek1 łyżka tartego
chrzanu1 łyżka
musztardy francuskiej z ziarenkami
gorczycy2 łyżki
miodu1 łyżka
olejuKażdą
kiełbaskę należy nakłuć ok 10
razy.
Kiełbaski zalewamy wrzątkiem i gotujemy 10 minut. Wyjmujemy i każdą smarujemy
olejem, układamy w naczyniu do zapiekania. W kubeczku mieszamy płynny
miód,
chrzan i
musztardę, mieszamy aż składniki się połączą.
Kiełbaskę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut aż
kiełbaski się przyrumienią, przewracamy na druga stronę, wstawiamy na 5 minut, wyjmujemy, smarujemy glazurą i wstawiamy na kolejne 10 minut. Pyszności!ps. Wiem że podobna wersja już była, ale w trochę innych proporcjach. Zmiana
musztardy zwykłej na francuską z
gorczycą nadało jej charakteru. Spróbujcie, warto.