Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryka czerwona 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
bakłażan 1 sztuk
bazylia 1 gałązki
oliwa 4 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
zioła według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umytą
paprykę opiec na grillu ze wszystkich stron, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dużą kostkę.Umytego
bakłażana pokroić w duże plastry. Opiec na grillu tak jak
papryki.Opłukaną, osuszoną
bazylię drobno posiekać i wymieszać z
oliwą. Oczyszczony
czosnek pokroić w cienkie plasterki.Na talerzach ułożyć kawałki
papryki i
bakłażana, a na wierzchu plasterki
czosnku. Całość oprószyć
solą oraz
pieprzem. Skropić
oliwą z
bazylia. Udekorować
sałatkę ziołami. Podawać z
białym pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: