ßßß
Cookit - przepis na Bigos
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Bigos
Składniki
Kapusta kiszona
Boczek
Wędliny
Kiełbasa
Cebula
Liść laurowy
Ziele angielskie
Sól
Pieprz
Przecier pomidorowy
Czerwone wino
Grzyby suszone
Majeranek
Powidła śliwkowe
Wykonanie
BigosSkładniki
kapusta kiszona
boczek
wędlina
różnego typu
kiełbasa
cebula
listki laurowe
ziele angielskie
sól
pieprz
przecier pomidorowy
1 lampka
czerwonego wina
grzyby suszone
majeranek
powidła śliwkowe
Sposób przygotowaniaKrok 1Dziś potrawa o składzie niedokładnie określonym. Można przyrządzić wielki garnek, można mały rondelek. Podaję tylko składniki, nie ilości.
Kapustę
podsmażyć na głębokiej patelni przyprawiając ją delikatnie.Przełożyć
kapustę
do garnka i podlać
wodą
.Podsmażyć
cebulkę
,
wędlinę
,
boczek
i
kiełbaskę
i dodać do garnka.Dodać pozostałe produkty.Wszystkie składniki zalać
winem
i dusić do miękkości.Krok 2Im dłużej gotowany bigos, tym smaczniejszy. Najlepszy jest na drugi dzień po przyrządzeniu, kiedy przejdzie wszystkimi
przyprawami
.
Majeranek
ułatwia przyswojenie tej ciężkostrawnej potrawy, więc warto o nim pamiętać.
Źródło:
http://coolinarnie.pl/2013/01/745/bigos
Przepisy powiązane
Bigos staropolski
Czerwona fasolka po bretońsku
BIGOS
Bigos
Bigos
Składniki powiązane (0)