Składniki1 szklanka cukru pudru9 białek11 łyżeczek żelatyny3 łyżki kakao2 paczki herbatników ((około 20 ciasteczek))Sposób przygotowaniaKrok 15 białek wlać do jednej miseczki, a pozostałe 4 do drugiej.5 białek ubić razem z połową cukru. Pozostałe 4 białka również ubić z cukrem ale zanim masa będzie idealnie sztywna wsypać kakao a następnie dokończyć ubijanie.Krok 2Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki ciepłej przegotowanej wody. Podzielić mniej więcej na połowę i wlać do ubitych białek. Białka wymieszać z żelatyną.Krok 3Na dnie kwadratowej blaszki wyłożonym papierem do pieczenia ułożyć herbatniki. Herbatniki zalać tężejącymi białkami z kakao. Następnie wyłożyć białą masę. Wstawić do lodówki, aż białka dobrze stężeją. Po około dwóch godzinach, na białka wylać tężejącą galaretkę, najlepiej truskawkową lub wiśniową. Wstawić do lodówki na kolejnych kilka godzin.