Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
poziomki 400 gramów
cukier puder 100 gramów
białka 3 sztuk
żelatyna 1 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczone i osączone
poziomki przetrzeć przez sito ( 2 łyżki najładniejszych odłożyć). Wymieszać z namoczoną w 3 łyżkach zimnej
wody żelatyną i rozpuszczoną na ogniu.
Białka ubić z
cukrem na sztywną pianę. Dodawać nie przerywając ubijania po łyżce przetartych poziomek. Tężejący mus przełożyć do pucharków. Przybrać kleksem
bitej śmietany i odłożonymi
poziomkami lub rurkami waflowymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: