ßßß Cookit - przepis na Mus poziomkowy

Mus poziomkowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
poziomki 400 gramów
cukier puder 100 gramów
białka 3 sztuk
żelatyna 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Oczyszczone i osączone poziomki przetrzeć przez sito ( 2 łyżki najładniejszych odłożyć). Wymieszać z namoczoną w 3 łyżkach zimnej wody żelatyną i rozpuszczoną na ogniu. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodawać nie przerywając ubijania po łyżce przetartych poziomek. Tężejący mus przełożyć do pucharków. Przybrać kleksem bitej śmietany i odłożonymi poziomkami lub rurkami waflowymi.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Francuska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4732/Mus-poziomkowy