Wykonanie

Piernikowe choinki oprószone lukrowym śniegiem............Pierwszy śnieg za oknem, zimowy , przedświąteczny nastrój i kolejne , pachnące
korzennymi przyprawami wypieki.....To właśnie śnieg, stał się inspiracją do udekorowania tych korzennych gwiazdek....Odczekały cierpliwie kilka dni w słoiku i przyszedł moment by pokryć je lukrowym śniegiem....

Pierniczki upieczone zostały w/g TEGO przepisu .Aby wykonać piernikowe choinki należy upiec różnej wielkości gwiazdki, a następnie nałożyć je na siebie i skleić np. za pomocą lukru. W moich gwiazdkach przed upieczeniem zrobiłam na środku małe dziurki, a następnie nałożyłam je na siebie, mocując patyczkiem do szaszłyków,który włożyłam w otwory.

Gwiazdki / na końcach/ przed połączeniem należy pokryć gęstym lukrem wykonanym z
białkai
cukru pudru , który wygląda jak śnieg pokrywający gałęzie choinek.Pierniczki można dodatkowo delikatnie oprószyć
cukrem pudrem.


