Wykonanie
Lukrujecie pierniczki? Przyznam Wam się, że nigdy wcześniej tego nie robiłam... Zawsze twierdziłam, że wolę takie "surowe", bez udziwnień... Do czasu...Jest to historia pierniczków, które się nie udały i posypek, które pod wpływem impulsu kupiłam... Pierniczki koniecznie chciałyśmy z siostrą ratować... No to może polukrujemy... No i mamy posypki... Ale
lukier to taki śnieżnobiały będzie ładniejszy...I zrobiłyśmy -
lukier na białkach.
Lukier, który od pierwszej chwili pokochałyśmy i który zyskał
palmę pierwszeństwa przed wszystkimi innymi polewami... A jak się go robi?
Składniki:1
białko1 szklanka
cukru pudruSposób przygotowania:
Białko ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodawaj porcjami
cukier puder. W lukrze nie powinno być żadnych grudek i powinien
mieć konsystencję gęstej
śmietany.Możesz rozsmarowywać go pędzelkiem, kreślić nim wzory za pomocą woreczka cukierniczego czy strzykawki - tak jak lubisz. Możesz go również barwić barwnikami spożywczymi.