Wykonanie

Wczoraj na obiad miałam takie bezmięsne kotleciki:) W smaku są naprawdę dobre, myślę, ze dobrze komponowałyby się z dipem
czosnkowym, do tego pieczone ziemniaczki i mamy pyszne danie:)Składniki1 średnie
brokuły5 średnich
jajek gotowanych1
jajo surowe1 pęczek
koperku3 łyżki stratego
sera żółtego3 ząbki
czosnku0,5 szklanki zmielonych
płatków owsianych (w młynku do
kawy (możemy zastąpić
bułką tartą) )
przyprawy sól,
pieprz,
majeranek,
bazylia,
tymianek.Sposób przygotowaniaKrok 1
Brokuła myjemy, gotujemy w osolonej wodzie. Następnie gnieciemy ręką, ale tak pół na pół, nie robimy całkowitej miazgi:).
Jaja na twardo trzemy na tarce o grubych oczkach dodajemy do
brokuł. Wsypujemy posiekany
koperek, surowe
jajo,
płatki owsiane,
starty ser i
przyprawy. Wszystko mieszamy ręką do powstania zwartek masy jak na kotlety mielony. Formuujemy kotleciki i smażymy po 3 minuty na stronę. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i surówką:) polecam.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyKrem z czerwonych
burakówMazurek z
bakaliami