ßßß
Cookit - przepis na Cannelloni
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Cannelloni
Składniki
Cannelloni
Wieprzowina - łopatka
Brokuły
Marchew
Pietruszka
Seler
Pomidor
Pieczarki
Przecier pomidorowy
Żółty ser
Wino wytrawne
Bazylia
Czosnek
Zioła prowansalskie
Sól
Pieprz
Papryka ostra
Vegeta
Wykonanie
Niby to tylko
makaron
, ale na pewno nie jest zwyczajny :)Składniki1 opakowanie
makaronu cannelloni
40 dkg
łopatki wieprzowej
1/2
brokuła
3
marchewki
1 mała
pietruszka
1/4
selera
4
pomidory
50 dkg
pieczarek
1 mały
przecier pomidorowy
20 dkg
sera żółtego
3/4 szklanki białego
wytrawnego wina
garść listków
bazylii
3 ząbki
czosnku
przyprawy
:
zioła prowansalskie
sól
,
pieprz
słodka i
ostra papryka
vegeta
Sposób przygotowania
Makaron
wrzucić na osolony wrzątek na 2-4 minuty. Odcedzić, przelać zimną
wodą
.
Marchewką
,
pietruszkę
i
selera
zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wrzucić na rozgrzana patelnię. Podsmażyć 10 minut. Podlać
winem
, dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę
pomidory
. Przykryć i dusić 15 minut.
Mięso
i podzielonego na różyczki
brokuła
zemleć w maszynce. Dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek
, posolić, popieprzyć i dokładnie wymieszać. Dodać do warzyw i dusić kolejne 15 minut.Dodać porwane listki
bazylii
.Dodać pokrojone drobno lub starte na tarce
pieczarki
, poddusić 10 minut. Doprawić do smaku.
Makaron
nadziewać przygotowany farszem i układać na blaszce.Do pozostałego farszu dodać
przecier pomidorowy
i 3/4 szklanki
wody
. Wymieszać i zalać rurki. Posypać starym
serem
oraz
słodką papryką
i
ziołami prowansalskimi
. Blaszkę przykryć fiola aluminiową.Zapiekać 30 minut w temperaturze 200 stopni.Smacznego :)
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/cannelloni.htm
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)