ßßß Cookit - przepis na Wegańska pasta (tofu+papryka)

Wegańska pasta (tofu+papryka)

nazwa

Wykonanie

Facebook
Google+
Instagram
Wspolpraca
Jeśli Wam się znudziły tradycyjne kanapki z wędliną czy serem wykonanym z mleka krowiego to polecam kanapki z pastą, której głównym składnikiem jest tofu.
Tofu jest to ser wykonany z mleka sojowego, który zawiera w swoim składzie pełnowartościowe białko pochodzenia roślinnego. Ponadto zawiera dużo wapnia oraz witamin z grupy B.
100g dostarcza około 90 kcal.
Składniki:
Tofu ziołowe POLSOJA - 440g
Papryka czerwona- 1 duża sztuka
Pieprz
Sól
Zioła prowansalskie
Papryka słodka
Przepis:
Wszystkie składniki razem zmiksować, doprawić do smaku .
Podawać z ciemnym pieczywem.
Legenda
B - białko
T - tłuszcze
W - węglowodany
E - energia
WW - Wymiennik węglowodanowy
Łączna liczba wyświetleń
Partnerstwo
O mnie
Marzena
D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.
W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.
Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.
Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie cukru i białej mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)
Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Kontakt:
E-mail: [email protected]
Źródło:http://zapachywkuchni.blogspot.com/2015/12/weganska-pasta-tofupapryka.html