Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca
Nadziewane
papryki to pyszne i pożywne danie wykonane z dowolnego
mięsa z dodatkiem warzyw i
mozarelli.Te danie zagościło u nas w kuchni całkiem niedawno, ale na pewno zostanie u nas na bardzo długo ;)Smacznego !!!Składniki:
Mięso mielone wołowe- 500g
Papryka- 4 sztuki
Cebula- 1 sztuka
Pieczarki- 200g
Ryż brązowy- 1 woreczek
Mozzarella- 4 plasterki
SólPieprzMajeranekPrzepis:
Cebulę,
pieczarki pokroić w drobna kosteczkę i zeszklić na patelni z odrobiną
oliwy.
Mięso podsmażyć na patelni.
Ryż ugotować i połączyć z warzywami i
mięsem-doprawić do smaku.Główkę
papryki odciąć. Oczyścić wnętrze.
Papryki nadziewać farszem. Na wierzch każdej położyć plaster
mozzarelli.Piec w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez około 30 minut.Jedna
papryka faszerowana zawiera:B-36 g T-33 , 3 g W-36 g E- 556 kcal WW-3 , 5
LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena
D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]