ßßß Cookit - przepis na Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

nazwa

Wykonanie

Facebook
Google+
Instagram
Wspolpraca
Nadziewane papryki to pyszne i pożywne danie wykonane z dowolnego mięsa z dodatkiem warzyw i mozarelli.
Te danie zagościło u nas w kuchni całkiem niedawno, ale na pewno zostanie u nas na bardzo długo ;)
Smacznego !!!
Składniki:
Mięso mielone wołowe- 500g
Papryka- 4 sztuki
Cebula- 1 sztuka
Pieczarki- 200g
Ryż brązowy- 1 woreczek
Mozzarella- 4 plasterki
Sól
Pieprz
Majeranek
Przepis:
Cebulę, pieczarki pokroić w drobna kosteczkę i zeszklić na patelni z odrobiną oliwy. Mięso podsmażyć na patelni.
Ryż ugotować i połączyć z warzywami i mięsem-doprawić do smaku.
Główkę papryki odciąć. Oczyścić wnętrze. Papryki nadziewać farszem. Na wierzch każdej położyć plaster mozzarelli.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez około 30 minut.
Jedna papryka faszerowana zawiera:
B-36 g T-33 , 3 g W-36 g E- 556 kcal WW-3 , 5
Legenda
B - białko
T - tłuszcze
W - węglowodany
E - energia
WW - Wymiennik węglowodanowy
Łączna liczba wyświetleń
Partnerstwo
O mnie
Marzena
D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.
W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.
Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.
Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie cukru i białej mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)
Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.
Kontakt:
E-mail: [email protected]
Źródło:http://zapachywkuchni.blogspot.com/2015/11/papryka-faszerowana.html