Na wolne dni zawsze przygotowuję coś specjalnego. Najczęściej są to potrawy, których zrobienie wymaga dużo czasu, ale nie zawsze. Dziś właśnie chciałaby zaproponować, szybkie, obłędne i odświętne danie. Sos do niego był tak pyszny, że następnego dnia, aby nic się nie zmarnowało, mimo iż nie lubię jajek smażonych na maśle zrobiłam sobie prostą jajecznicę.Szparagi z krewetkami i sosem czosnkowo-chilli – przepis (dla 2 osób):6-8 całych surowych krewetek 30/40pęczek zielonych szparagówgarść świeżej kolendry60 g masła klarowanego4 ząbki czosnku1/2 – 1 czerwona papryczka chillioliwa z oliweksólNa patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią drobno pokrojone czosnek oraz papryczkę chilli. Przesmażamy 2-3 minuty. Następnie wrzucamy na patelnię krewetki, solimy i smażymy przez kilka minut. W między czasie gotujemy zielone szparagi i siekamy kolendrę. Na ugotowane szparagi wykładamy krewetki, polewamy całość sosem i posypujemy kolendrą.