ßßß Cookit - przepis na Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

nazwa

Wykonanie

Pasta jajeczna
Składniki
5 jajek
2 łyżki masła
2-3 łyżki musztardy
sól
pierz
Czas przygotowania: 5 min plus ugotowanie jajek
Przepis na: Pasta jajeczna
Odwieczny dylemat – co na kanapkę. Past ciąg dalszy. Dziś taka szybka pasta jajeczna, czyli odrobina słońca na talerzu.
Gotuję jaja na twardo i chłodzę je. Rozgniatam jaja – widelcem, tłuczkiem do ziemniaków – metoda dowolna, byle rozdrobnić delikwentów ;) Dodaję masło, musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Mieszam wszystko i na tym właściwie się kończy.
Przydałaby się jeszcze odrobina szczypiorku, ale w sklepie był marny, a z racji śniegu, który zalega w ogrodzie, ciężko zerwać z grządki ;) Ale jeśli macie, to zdecydowanie posypcie kanapkę!
Pasta jest według mnie najlepsza, kiedy jajka nie są zupełnie zimne. Wtedy masło cudownie się rozpływa. Raczej nie podaję pasty zrobionej dzień wcześniej – wyciągnięta z lodówki mi nie smakuje. A jest na tyle prosta w przygotowaniu, że warto poświęcić 5 minut i mieć świeżą. Smacznego!
Podobne przepisy
Pasta twarogowa
Pasta z awokado
Tatar z łososia
Brzoskwinie faszerowane pastą z tuńczyka
Twarożek z rzodkiewką
Źródło:http://www.gryzz.pl/pasta-jajeczna