ßßß
Przepis na deser z owocami i kremem jogurtowymSkładniki: na 5 porcji½ l świeżych jeżyn200 ml błyskawicznych płatków owsianych200 ml golden syrop300 ml śmietanki150 g greckiego jogurtu1 łyżka amarettoWykonanie:Na blaszkę lekko posmarowaną tłuszczem wysyp płatki owsiane i polej równomiernie syropem. Włóż do piekarnika na 200ºC i zapiecz przez 7 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź, po czym całość pokrusz.Ubij lekko śmietankę i wymieszaj z jogurtem, częścią kruszonki i amaretto.Przełóż krem do miseczek , udekoruj jeżynami i resztą kruszonki.
Polecane przepisyKrem czekoladowy z awokadoPrzepis na sorbet jeżynowyTort lodowy jeżynowyCiasto mocno cytrynowe z polentąChleb kukurydziany