Wykonanie
poniedziałek, 24 Czerwiec 2013, autor: blue_megi, Brak Komentarzy »W upalne dni zapraszam Was na orzeźwiający,
owocowy, lekko musujący
napój. Soczyste
truskawki, wspaniałe
jeżyny (u mnie ze słoiczka),
młode listki
mięty i duuużo kruszonego
lodu. Warto go przygotować. Polecam.
Składniki:
truskawkijeżyny (mogą być mrożone)
cytrynaświeże listki
miętylekko gazowana
wodakostki
lodusyrop owocowy Łowicz
Cytryna Bergamotka
Cytrynę kroimy w cienkie plasterki, a następnie plasterki jeszcze na połówki lub ćwiartki.
Truskawki myjemy i kroimy na ćwiartki. Do naczynia (szklana misa lub dzbanek) wrzucamy pokruszony w malakserze
lód. Wlewamy 2-3 łyżki
syropu owocowego. Dodajemy
owoce i listki
mięty i zalewamy
wodą mineralną. Mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.Smak kruszonu ożywia nowy smak
syropu owocowego zaproponowanego przez firmę Łowicz.
Cytryna i bergamotka wprowadza gaszącą pragnienie orientalną nutę, znaną większości z nas z
herbaty typu earl grey. Idealnie sprawdza się w roli dodatku do mrożonej
herbaty.