Ogniste chili szefa kuchni

nazwa

Wykonanie

Składniki na 8 porcji:
wołowina chuda 1 kg
olej ¼ szklanki
cebula 1
papryka zielona 1
pieczarki 115 g
czosnek 2 ząbki
pomidory bez skórki 4 szklanki
sól 2 łyżeczki
pieprz Cayenne 1 łyżeczka
czarny pieprz ½ łyżeczki
chili 2 łyżki
fasola czerwona z puszki 550 g
Wykonanie:
Cebulę pokroić w cienkie plasterki i poddusić na rozgrzanym oleju razem z papryką pokrojoną w kostkę, przekrojonymi na pół pieczarkami (większe na 4 części) i rozgniecionym czosnkiem.
Mięso umyć osuszyć, pokroić w kostkę, zrumienić na średnim ogniu.
Zlać tłuszcz, połączyć z cebulą i papryką. Dodać pokrojone pomidory i przyprawy, wymieszać i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez godzinę.
Dodać odsączoną fasolkę i gotować jeszcze przez 10 minut.
Podawać ze świeżym pieczywem.
Źródło:http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2014/07/ogniste-chili-szefa-kuchni.html