ßßß




Filmik (emisja była 23 października 2015 roku) w programie TVP1 o 19:15:A oto przepis:Składniki:500 g makaronu penne500 g mięsa mielonego wieprzowego4 duże pieczarki1 duża biała cebula1 czerwona papryka1 zielona papryka7 pomidorków koktajlowych3 ząbki czosnku1 papryczka chilli150 g czerwonej fasoli5 łyżeczek koncentratu pomidorowegoZioła prowansalskiePieprzSólOstra czerwona paprykaSłodka czerwona paprykaOlejPieczarki, czerwoną i zieloną paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Czosnek oraz papryczkę chilli przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy. Pomidorki kroimy na ćwiartki i dusimy razem z warzywami do zmniejszenia objętości. Następnie dodajemy mięso mielone i czerwoną fasolę. Wszystko dusimy przez 15 minut. Na końcu wlewamy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy wszystkimi przyprawami. Dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze 10 minut. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Przygotowane mięso mielone łączymy z makaronem penne.