Wykonanie
Niecodzienna przystawka, a to chyba za sprawą
kawioru, gdyż sam przepis jest banalnie prosty! :D Znalazłam go na blogu http://kwestiasmaku.com, gdzie pewnie zajrzę jeszcze nie raz! Sposób przyrządzenia jest cytowany i pochodzi z powyższej strony.Co mnie skusiło? Prostota i trzy wspaniałe smaki:
kawior,
jajko na twardo i chrupiąca
rzeżucha! I tak dzisiaj ta drobna przystawka stała się moim śniadaniem!Składniki (na jedną osobę):1
jajkopół łyżeczki
majonezupół łyżeczki
kwiorukilkanaście
kiełków rzeżuchy (bądź
kiełków brokuła)Przyrządzenie:
Jajka włożyć do wrzątku i gotować przez 7 minut, obrać i przekroić na połówki (ja gotowałam 10 minut, po 7
żółtko było zupełnie płynne, ale to pewnie była kwestia wielkości
jajka bądź jego świeżości).
Kawior wymieszać z
majonezem w proporcjach pół na pół i polać po jajkach. Udekorować
kiełkami brokuła lub
rzeżuchą, doprawić
solą i świeżo zmielonym
pieprzem.Bon apetit! :)
Pyszne i łatwe w przyrządzeniu! Idealne danie, szczególnie na tą
porę roku