Wykonanie
1 Flares Twitter 0 Facebook 1 1 1 1 Flares ×Już nie
mogę się doczekać świąt! Wokół czuje się atmosferę wielkich przygotowań, w sklepach już dawno pachnie świętami, prezenty, mikołaje i choinki, wyglądają śmiało zza okien wystaw. Dzisiaj u mnie świąteczne aromaty zagościły w owsiance. Pyszne zdrowe śniadanko, w nowej wersji.Świetna alternatywa dla słodzonych
płatków śniadaniowych.
Składniki:4 łyżki
płatków owsianych1 szklanka
wody1 szklanka
mleka1 łyżka
otrąb1 łyżka
siemienia lnianegoszczypta
cynamonu1/2
banana1 łyżka
skórki pomarańczowej* np wg mojego przepisu1 łyżka suszonych
śliwek*1 łyżka
suszonej żurawiny*kilka
daktyli*1 pierniczek*można zastąpić mieszanką keksowąPrzygotowanie:
Mleko gotujemy z
wodą, doprawiamy
cynamonem.Gdy się zagotuje dodajemy pokrojonego drobno
banana( dzięki temu nie musimy słodzić całości ) oraz
płatki,
otręby i siemię.Gotujemy do miękkości i zagęszczenia.Podajemy z pokruszonym piernikiem i
bakaliami.Smacznego!Powiązane notki:Praktyczne porady – domowy wyrób – świąteczna domowa kandyzowana
skórka pomarańczowa lub cytrynowaKremowa Owsianka StraciatellaOwsianka bananowa z
budyniem waniliowymNocna owsianka na drugie śniadanie!Owocowa owsianka z
konfiturą i
syropem daktylowym na zdrowy początek dnia