Wykonanie
Kolejna osłona szybkich owsianych batoników przygotowanych w kilka minut. Z dodatkiem
bakalii są jeszcze lepsze. Eksperymentujcie.Składniki na 3 szt.:5 łyżek
płatków owsianych błyskawicznych (u mnie Kupiec)3 czubate łyżki granulowanego
mleka w proszku1 łyżka
siemienia lnianego mielonego5 łyżek
mleka lub
wody6-7 tabletek stewii/słodzika3 łyżki
żurawiny suszonejTabletki stewii/słodzika rozgnieść, wsypać do
mleka i zamieszać. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać, aż powstanie gęsta masa(sprób ujcie czy jest wystarczająco słodka).Następnie masę w yłożyć na folię spożywczą, przykryć folią, spłaszczyć, formując kształt długiego batonika. Włożyć do zamrażalnika na ok.15 minut (lub dłużej). Po wyjęciu pokroić.