Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Uwielbiam takie śniadanie, owsianka gości na moim
stole niemalże codziennie, często w innej wersji, dziś była to bananowa owsianka z
kakao i
orzechami, sprawdźcie inne propozycje tego jakże królewskiego, zdrowego śniadanka : tu . Pychotka
Składniki:szklanka
wodyszklanka
mleka1
banan dojrzały1 łyżka
kakao1 łyżeczka
cynamonu1 łyżka
siemienia lnianego1 łyżka
otrąbłyżka
orzechów włoskichpłatki owsiane,
kakao i
płatki ryżowe do dekoracjiPrzygotowanie:
Wodę i
mleko gotujemy.Gdy jest ciepłe wrzucamy pokrojonego drobno
banana i rozcieramy go widelcem. Gotujemy.Gdy zawrze dodajemy
płatki,
otręby, siemię i
kakao. Gotujemy do zgęstnienia po czym doprawiamy
cynamonem.Podajemy obsypane
kakao,
orzechami i
płatkami.SmacznegoPyszna jest też z
dżemem i
miodemspróbujcie !AniaPowiązane notki:Kremowa Owsianka StraciatellaOwocowa owsianka z
konfiturą i
syropem daktylowym na zdrowy początek dniaOwsianka bananowa z
budyniem waniliowymPancakes z
bananem i
daktylamiNocna owsianka Czekoladowa z
sezamem,
słonecznikiem i
jabłkiem