Wykonanie
Kiedyś nie wyobrażałam sobie jedzenia
płatków owsianych bez
mleka. Teraz starając się jakoś urozmaicić to wspaniałe danie i nie popadać w monotonię żywieniową, próbuję różnych kombinacji. Dzisiaj zawitała u mnie owsianka z
jabłkiem jako część śniadania!
SKŁADNIKI (porcja - 200 kcal):2 łyżki
płatków owsianych górskichłyżka
otrębów owsianych
jabłko2
daktyle250 ml
wodycynamon (opcjonalnie)PRZYGOTOWANIE:1. Wieczorem zalać
płatki owsiane górskie i rozdrobnione
daktyle wrzątkiem i przykryć.2. Ostygnięte
płatki wstawić do lodówki na całą noc.3. Rano dodać
otręby owsiane i gotować.4. Włożyć do mikrofali 3 obrane ćwiartki
jabłka na 2 minuty przy maksymalnej mocy.5. Wrzucić miękkie
jabłko z mikrofali do gotującej się owsianki i gotować aż do uzyskania papki z kawałkami
jabłek.Smacznego! :)