ßßß
Robi się je bardzo szybko, naprawdę polecam ten przepis. Zrobiłam wersję bez kruszonki. Wyszło mi równo 20 babeczek – tak jak w przepisie. Nie dokładałam truskawek do ciasta, tylko do już rozlanego do papilotek ciasta dołożyłam po jednej dorodnej truskawie. Oprószyłam płatkami migdałowymi.Składniki:2 szklanki mąki3/4 szklanki cukru pudru1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1/4 łyżeczki soli2 jajkapół szklanki oleju1 szklanka mleka20 dużych truskawekpłatki migdałowe1. Połączyć suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól.2. W drugim naczyniu mieszamy mleko, olej i jajka.3. Mieszamy składniki suche i mokre.4. Nakładamy porcje ciasta do papilotek. W środek wbijamy po truskawce.
5. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 °C.
Muffinki dodaję z przyjemnością do akcji Domi w kuchni: