ßßß Cookit - przepis na Gulasz z serc wieprzowych

Gulasz z serc wieprzowych

nazwa

Wykonanie

Składniki: 60 dkg serc wieprzowych 1 cebula 3 szklanki bulionu z kostki 1/2 szklanki śmietany 2 łyżki masła 1 marchewka 2 łyżki maki pszennej pół pęczka natki pietruszki sól pieprz
Serca dokładnie umyć, oczyścić z błonek, ugotować w osolonej wodzie . Cebule obrać, pociąć w półtalarki. do garnka wlać bulion, wrzucić ugotowane i pokrojone w paski serca, dodać cebulę i pokrojoną w słupki marchewkę. gotować do miękkości marchewki. Na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę. Ciągle mieszając, lekko zrumienić. Zasmażkę rozprowadzić kilkoma łyżkami sosu z duszenia, dodać do gulaszu, zagotować. Dolać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem gulasz posypać opłukaną i posiekaną natką.
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/07/gulasz-z-serc-wieprzowych.html