ßßß

Przygotowanie:Ciasto: Drożdże rozkruszyć wsypać do kubeczka wraz z cukrem oraz mąką.Zalać ciepłą wodą, wymieszać do powstania konsystencji śmietany( ewentualnie dodać mąki)Odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce na ok 15min. do wypłynięcia drożdży na wierzch i powstania pęcherzyków. Mąkę wsypać do miski ,wymieszać z solą i pieprzem.Na środku zrobi dołek,wlać gotowy rozczyn wymieszany wcześniej z olejem. Zagnieść ciasto aż będzie miękkie i elastyczne.Przełożyć do czystego naczynia wysmarowanego olejem ,odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce na 1 h.Dodatki: Cebule pokroić w piórka.Pieczarki obrać , umyć , pokroić w plastry.Koper umyć , osuszyć, posiekać drobno.Połączyć ze śmietana , solą i pieprzem.Ciasto na pizzę podzielić na 6 części , każdy rozwałkować nie zbyt cienko na stolnicy oprószonej mąką.Pizzerinki smarować sosem ,posypać serem żółtym ,układać po 2 plastry salami , pieczarki , cebulę oraz ponownie odrobinę sera.Pizzerinki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Piec 25 min w piekarniku nagrzanym do 180st.SmacznegoPost navigation← Niecodzienny farsz do jajek sprawia iż są wyjatkowe . Zachęcają swym jasno zielonym kolorem i smakują wyśmienicie.Pizzerinki dla wielbicieli bardzo ostrych smaków. →