ßßß Cookit - przepis na Jajecznica z łososiem

Jajecznica z łososiem

nazwa

Wykonanie

Share the post "Jajecznica z łososiem / Scrambled eggs with salmon"
Dziś przedstawiam kolejny pomysł na leniwe, weekendowe śniadanie. Szybka, łatwa i bardzo przyjemna jajecznica z wędzonym łososiem, groszkiem cukrowym i pieczarkami, podana z chrupiącym pieczywem jest świetnym pomysłem na zdrowe rozpoczęcie dnia. Polecam!
Scroll down for recipe in English
(1 porcja)
Składniki:
2 jajka, roztrzepane
1 pomidor, najlepiej ze zdjętą skórka i pokrojony w kostkę
garść groszku cukrowego lyb zwykłego zielonego groszku
20 g wędzonego łososia, lub więcej jeżeli lubisz
3 pieczarki pokrojone w plasterki
2 łyżki śmietanki 36 %
sól i pieprz do smaku
1 łyżka masła do smażenia
chrupiący chleb do podania
Przygotowanie:
Na średniej patelni rozgrzej na średnim masło, wrzuć groszek wraz z pieczarkami i podsmaż przez 2 minuty.
Dodaj jajka wraz z pomidorem, łososiem i śmietanką, po czym smaż do uzyskania ulubionej konsystencji.
Dopraw do smaku solą i pieprzem i podawaj z chrupiącym chlebkiem.
Smacznego!
English version
Scrambled eggs with salmon
(1 serving)
Ingredients:
2 eggs, beaten
1 medium tomato, with skin peeled and diced
handful of snow peas or frozen peas
20 g smoked salmon, or more if You like
3 button mushrooms, sliced
2 tbsp double cream
salt and pepper to taste
1 tbsp butter
crusty braid for serving
Preparation:
Heat the butter on medium pan over medium heat, add peas with mushrooms and cook for 2 minutes.
Add eggs with tomato, salmon and cream, and cook to a favorite consistency.
Season to taste with salt and pepper and serve with crusty bread.
Enjoy!
Share the post "Jajecznica z łososiem / Scrambled eggs with salmon"
Źródło:http://karmelowy.pl/jajecznica-z-lososiem-scrambled-eggs-with-salmon