Wykonanie
Share the post "Jajecznica z
łososiem / Scrambled eggs with salmon"Dziś przedstawiam kolejny pomysł na leniwe, weekendowe śniadanie. Szybka, łatwa i bardzo przyjemna jajecznica z
wędzonym łososiem,
groszkiem cukrowym i
pieczarkami, podana z chrupiącym
pieczywem jest świetnym pomysłem na zdrowe rozpoczęcie dnia. Polecam!
Scroll down for recipe in English(1 porcja)Składniki:2
jajka, roztrzepane1
pomidor, najlepiej ze zdjętą skórka i pokrojony w kostkęgarść
groszku cukrowego lyb zwykłego
zielonego groszku20 g
wędzonego łososia, lub więcej jeżeli lubisz3
pieczarki pokrojone w plasterki2 łyżki
śmietanki 36 %
sól i
pieprz do smaku1 łyżka
masła do smażeniachrupiący
chleb do podaniaPrzygotowanie:Na średniej patelni rozgrzej na średnim
masło, wrzuć
groszek wraz z
pieczarkami i podsmaż przez 2 minuty.Dodaj
jajka wraz z
pomidorem,
łososiem i
śmietanką, po czym smaż do uzyskania ulubionej konsystencji.Dopraw do smaku
solą i
pieprzem i podawaj z chrupiącym
chlebkiem.Smacznego!
English versionScrambled eggs with salmon(1 serving)Ingredients:2 eggs, beaten1 medium tomato, with skin peeled and dicedhandful of snow peas or frozen peas20 g smoked salmon, or
more if You like3 button mushrooms, sliced2 tbsp double creamsalt and pepper to taste1 tbsp buttercrusty
braid for servingPreparation:Heat the butter on medium pan over medium heat, add peas with mushrooms and cook for 2 minutes.Add eggs with tomato, salmon and cream, and cook to a favorite consistency.Season to taste with salt and pepper and
serve with crusty bread.Enjoy!
Share the post "Jajecznica z
łososiem / Scrambled eggs with salmon"