ßßß
Składniki (4-6 porcji):1,5 litra bulionu (warzywnego lub mięsnego)150 g czerwonej soczewicy250 g marchwi90 g pietruszki90 g pora (zielona część)3 łyżeczki koncentratu pomidorowegopół łyżeczki rozgniecionych ziaren kolendrysól i pieprz do smakuBulion zagotuj z kolendrą.Marchew i pietruszkę pokrój w kostkę (albo zetrzyj na tarce o grubych oczkach, jeśli masz mało czasu i jesteś bardzo głodny/głodna), pora posiekaj w wąskie paski. Wsyp do wywaru. Kiedy warzywa będą już prawie miękkie, dodaj soczewicę i gotuj przez 10 minut.Rozprowadź w zupie koncentrat pomidorowy, dopraw solą i pieprzem. I już
Related PostsZupa z czerwonej soczewicy z tajską pastą curryZupa pomidorowa z pietruszkowymi kluskami lanymiBarszcz ukraińskiBulion warzywny ze szparagamiZupa jarzynowa z kapustą pekińską