ßßß Cookit - przepis na Karczek w sosie własnym - Buszująca w kuchni

Karczek w sosie własnym - Buszująca w kuchni

nazwa

Wykonanie

Post navigation
← Ciasto czekoladowe
Kluski śląskie z pietruszką
Składniki
karczek, 1 kilogram
cebula, 1 duża
woda
liście laurowe, 3 sztuki
sól, pieprz, papryka ostra, bazylia, oregano
Sposób przygotowania
Karczek pokroić w plastry o grubości 1,5-2 cm. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Zarumienić z obu stron na złoty kolor. Przełożyć do garnka i zalać wodą (całe mięso musi być przykryte). Cebulkę pokroić i przesmażyć na tym samym tłuszczu, na którym smażyło się mięso. Dodać do sosu razem z liśćmi laurowymi. Gotować około 2 godzin. Przyprawić do smaku. Można zaklepać mąką z wodą.
http://webhosttop.net/
Post navigation
← Ciasto czekoladowe
Kluski śląskie z pietruszką
Proudly powered by WordPress Theme: Forever by WordPress.com .
Źródło:http://buszujacawkuchni.pl/karczek-w-sosie-wlasnym