Wykonanie
Post navigation← Ciasto
czekoladoweKluski śląskie z
pietruszką →
Składnikikarczek, 1 kilogram
cebula, 1 duża
wodaliście laurowe, 3 sztuki
sól,
pieprz,
papryka ostra,
bazylia,
oreganoSposób przygotowaniaKarczek pokroić w plastry o grubości 1,5-2 cm. Przyprawić
solą,
pieprzem i
papryką. Zarumienić z obu stron na złoty kolor. Przełożyć do garnka i zalać
wodą (całe
mięso musi być przykryte).
Cebulkę pokroić i przesmażyć na tym samym tłuszczu, na którym smażyło się
mięso. Dodać do sosu razem z liśćmi laurowymi. Gotować około 2 godzin. Przyprawić do smaku. Można zaklepać
mąką z
wodą.http://webhosttop.net/Post navigation← Ciasto
czekoladoweKluski śląskie z
pietruszką →Proudly powered by WordPress Theme: Forever by WordPress.com .