Wykonanie
Dzisiaj przepis na przepyszny krem
pomidorowy, bardzo prosty i szybki w przygotowaniu.
Składniki- 1kg
pomidorów w puszce- 400ml
wody- 1 duża
cebula- 2 ząbki
czosnku-
przyprawy:
liść laurowy,
ziele angielskie,
pietruszka,
oregano,
papryka słodka,
sól,
pieprz,
cukier- do dekoracji:
śmietanka,
ocet balsamiczny, świeża
bazyliaPrzygotowanieW garnku z grubym dnem zeszklić na
oliwie pokrojoną w kostkę
cebulę i posiekany
czosnek. Od razu dodać
przyprawy: 3
listki laurowe, 4 kuleczki
ziela angielskiego, łyżeczkę
oregano i 2 łyżeczki
pietruszki. Gdy
cebula się zeszkli, a
przyprawy zaczną pachnieć dodać
pomidory z puszki i
wodę. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem 30 minut. Następnie wyłowić z zupy
liście laurowe i
ziele angielskie i zmiksować zupę blenderem. Doprawić dla smaku, można również dodać 1
kostkę rosołową dla bardziej intensywnego aromatu. Krem podawać z kroplą
śmietanki i
octu balsamicznego, udekorować świeżą
bazylią. Smacznego!