ßßß
Składniki:1 główka młodej kapusty2-3 pomidory1/4 szklanki wodysól1 pęczek koperku ogrodowegoZasmażka:2 łyżki masła1 łyżka mąkiSposób przygotowania:1. Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, szatkujemy. Przekładamy do garnuszka, wlewamy wodę, lekko solimy i dusim y, aż kapusta zmięknie i zmie jszy swoją ob j ętość.2. W międzyczasie po midory sparzamy wrzątkie m, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Opłukany koperek siekamy.3. Pomidory i koperek dodajemy do kapusty, du simy chwilkę .4. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, mieszamy i smażymy 1-2 minutki. Zasmażkę dodajemy do kapusty, mieszamy i całość jeszcze chwilkę gotujemy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku.5. Podajemy wedle uznania - u mnie do kapusty były młode ziemniaczki, jajko sadzone i maślanka :) Majątek :)Smacznego!!!Źródło: Kuchnia DorotyA poniżej przedstawiam kilka innych propozycji, co można zrobić z młodej kapusty:Gołąbki z młodej kapustyBigos z młodej kapus tyKapuśniak z młodej kapusty