Wykonanie
Ryba jest nie doceniona w naszym menu, na niektórych stołach nie gości zbyt często. Przyczyn może być wiele, postaramy się to zmienić, pisząc jak ważne
ryby są w naszej diecie, jak bardzo są zdrowe i oczywiście strona techniczna przepisy. Dziś przygotowałam tara ze
śledzia. podawany z
ogórkiem kiszonym,
czerwoną papryką i
cebulą czerwoną. podawany z jakiem na twardo i świeżymi
ziołami.
Oliwa z oliwek dodała rybie delikatności, warzywa dopełniły całości.Przepis pochodzi ze strony Max Kuchnie klik
Składniki4
filety śledziowe1
czerwona papryka1
cebula1
cebula czerwona3
ogórki kiszonerukolacytrynaoliwa z oliwek4
jajka na twardo
Sól,
pieprz do smakuWykonanieOczyszczone
filety śledziowe dokładnie myjemy osuszamy, następnie kroimy w drobną kostkę. Pokrojone
śledzie wkładamy do miski.
Cebulę białą kroimy w podobną kosteczkę jak
śledzie, dodajemy do
śledzi dokładnie mieszamy. Całość skrapiamy
oliwą z oliwek,
sokiem z cytryny, Doprawiamy do smaku
pieprzem,
soląPaprykę rozkroić na pół, oczyścić z nasion i białych włókien, skórki pokroić w drobną kostkę.
Cebulę i
ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę.
Śledzie wymieszać
ogórkami, wymieszać.Z masy warzywno-śledziowej, uformować (nie)wielkie porcje.PodanieNa talerzu formujemy niewielki dowolny kształt, dekorujemy
jajkiem na twardo,
rukolą cebulką czerwoną, świeżymi
ziołami